НОВА ВЛАСТ- НАСТАВЉА СА ИЗГРАДЊОМ
6.08.2012

Предизборне активности и обећања политичара су за нама. Нова власт у граду и градским општинама преузима иницијативу. О томе је приликом посете општини Палилула говорио градоначелник Ниша проф.др Зоран Перишић. Он је у разговору са Бобаном Џунићем, председником општине између осталог рекао да је наложио ЈП Дирекција за изградњу града Ниша да се до почетка  новембра месеца окончају сви радови на инфраструктурним објектима који су започети а нису реализовани у овој општини.

Захваљујући иницијативи општинског руководства Палилуле и градоначелника, ових врелих августовских дана, асфалтиране су три улице у Доњем Међурову. Улице „Борис Кидрић“, „Ђура Јакшић“ и „Бранко Бјеговић“, у овом насељу, сада су широке и асфалтиране саобраћајнице. Још десетак улица у Новом Селу, Чокоту и Међурову биће завршене у предвиђеном року. Средства су обезбеђена из Националног инвестиционог плана а остатак од 12 милиона из градског буџета.

Иако су радови на овим локацијама отпочели још у априлу, затим престали у време избора, по речима председника општине Палилула, Бобана Џунића, радови се настављају. Палилула ће опет бити велико градилиште, на свом путу оствартивања стратешког циља развоја, а то је да буде „економски развијена заједница, интегрисана у глобалне токове, атрактивна за живот и рад, коју карактерише флексибилно тржиште рада, конкурентни људски ресурси и богат културни идентитет“.